Skladniki: konjac glucomannan, woda,
wodorotlenek wapnia
Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan
konnyak - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak.
Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również
nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej
żywności na świecie są Japończycy.
Makaron konjac:
- to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez pszenicy i glutenu,
- produkt 100% pochodzenia roślinnego
- może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez około rok
- certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard)
- jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw
- jest szybki w przyrządzeniu i występuje w różnych kształtach - można po
prostu wrzucić na patelnię, dodać ulubione dodatki i od razu otrzymać smaczny i
zdrowy pos
Masa
netto: 200g
Przybliżone wartości odżywcze w 100g
produktu:
wartość energetyczna 27kj / 6.4kcal
węglowodany: 0.5g
cukier: 0g
białko: 0g
tłuszcz: 0g
błonnik: 4.5g
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzję
DietFood.Makaron Konjac/Shirataki Noodle 200g |