Produkt wyróżniony przez Fundację Rozwoju Kardiochirurgii
im. prof. Zbigniewa Religi w Zabrz
Absolutna wyjątkowość na polskim i europejskim rynku! Koncentraty napojów probiotycznych serii JOY DAY, to jedyne polskie koncentraty takich napojów. Zawierają one w swym składzie znaczne ilości żywych kultur bakterii kwasu mlekowego (min 2×107jtk/ml.) charakteryzujących się znaczną witalnością. Ich odpowiednio dobrany zestaw zasila produkty swymi prozdrowotnymi metabolitami takimi jak witaminy, minerały, kwasy organiczne i antyoksydanty. Koncentraty uzyskiwane są poprzez całkowicie naturalny proces fermentacji. Nie wymagają pasteryzacji. Są bez konserwantów, sztucznych barwników, aromatów, słodzików i bez dodatku cukru. Posiadają 12 miesięczny okres trwałości, gwarantowany przez zawarte w nim bakterie probiotyczne i antyutleniacze.
Badania wykonane przez Instytut Biotechnologii i Przemysłu Rolnego w Warszawie wykazały między innymi, że koncentrat zawiera aż 12 związków antyseptycznych i prozdrowotnych. Z kolei badania koncentratów napojów probiotycznych serii JOY DAY wykonane przez Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa wykazały właściwości antyoksydacyjne tych koncentratów probiotycznych.
Zawierają znaczne ilości probiotycznych, żywych kultur symbiotycznych bakterii (min 2×107 jtk/ml). Ich odpowiednio dobrany zestaw tworzy konsorcjum bakterii z grupy Lactobacillus i Bifidobakterium, które zasila produkt swymi prozdrowotnymi metabolitami takimi jak witaminy, mikroelementy, kwasy organiczne i antyoksydanty.
Skład podstawowy wszystkich koncentratów: kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych (66,7%) w tym: (Lactobacillus casei LMG P-17504; L. plantarum LMG P-21020 i LMG P-21021; L. delbruecki ssp. bulgaricus LMG P-21905; L. acidophilus LMG P-21904; L. rhamnosus LMG P-21380, LMG P-23699 i DSM 16605; L. fermentum; L. lactis; Bifidobakterium breve LMG P-17500 i LMG P-17501; B. animals ssp. lactis LMG P-17502; B. longum DSM 16603; S. thermophilus LMG P-21908 i LMG P-17225), ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych i owoców (33,3%): w zależności od odmiany koncentratu ( Chmiel, Głóg, Topinambur, Owoce lasu, Mięta)
Zalecane spożycie: dorośli: od 10 do 15 ml (2-3 łyżeczki) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub z innym dowolnym napojem. Dzieci powyżej 3-go roku życia: 5 ml (1 łyżeczka) 3 razy dziennie rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub z innym smacznym napojem.
Koncentrat napoju JOY DAY posiada 12 miesięczny termin przydatności do spożycia przed otwarciem. Przed otwarciem butelki napój wstrząsnąć i wymieszać.
Żywe kultury bakterii zawarte w napoju mają właściwości probiotyczne i wywierają korzystny wpływ na odbudowę flory bakteryjnej człowieka. Są naturalnym składnikiem ochrony flory jelitowej.
Harmonia prozdrowotnej flory bakteryjnej ma pozytywny wpływ na barierę mikrobiologiczną dla patogenów i pośrednio na układ odpornościowy.
KONCENTRATY NAPOJU PROBIOTYCZNEGO JOY DAY PRODUKOWANE SĄ W PIĘCIU ODMIANACH:
Skład odmiany CHMIEL: kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych oraz ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych w tym: przykwiatków chmielu, kwiatów czarnego bzu, głogu, liści melisy, kwiatów lipy i ziela skrzypu.
Z uwagi na specyficzny skład ekstraktu polecamy szczególnie: przy nerwicach żołądkowo-jelitowych, dla wyciszenia stanów pobudzenia nerwowego i mającym problemy z zasypianiem oraz dla opóźnienia procesów starzenia się komórek.
Skład odmiany GŁÓG: kompleks żywych kultur bakterii
probiotycznych oraz ekstrakt procesu fermentacji
roślin ziołowych w tym:
owocu głogu, kwiatu głogu, liści melisy, ziele dziurawca, kwiat lipy i ziele
skrzypu.
Z uwagi na specyficzny skład ekstraktu polecamy szczególnie: osobom z chorobami serca, przy stanach zapalnych przewodu pokarmowego i skurczowych dróg żółciowych, osobom potrzebujących wsparcia w neutralizacji objawów depresji oraz dla opóźnienia
Skład odmiany Topinambur: Naturalny kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych oraz ekstrakt procesu fermentacji warzyw w tym: bulw topinambura, korzeni marchwi i pasternaka.
Z uwagi na specyficzny skład ekstraktu polecamy szczególnie: w terapiach odtoksyczniających i oczyszczania wątroby, osobom starszym i rekonwalescentom dla wsparcia organizmu bogactwem jego składników witaminowych, mineralnych i antyoksydacyjnych oraz dla opóźnienia procesów starzenia się komórek.
Skład odmiany Owoce Lasu: kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych oraz ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych i owoców w tym: liści jeżyny, czarnej porzeczki, poziomki, ziela skrzypu, owoców czarnej porzeczki i jeżyny.
Z uwagi na specyficzny skład ekstraktu polecamy szczególnie: osobom potrzebującym wzmocnienia ogólnej odporności organizmu (w tym dzieciom powyżej 3 lat), przy oczyszczaniu układu moczowego oraz dla opóźnienia procesów starzenia się komórek.
Skład odmiany Mięta: kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych oraz ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych w tym: liści mięty, kwiatów czarnego bzu, głogu, liści melisy, kwiatów lipy i ziela skrzypu.
Z uwagi na specyficzny skład ekstraktu polecamy szczególnie: przy zaburzeniach czynności przewodu pokarmowego, odbijaniu się, nudnościach, zgadze, wzdęciach, braku łaknienia, nadkwaśności żołądka oraz dla opóźnienia procesów starzenia się komórek.
Warunki przechowywania wszystkich odmian koncentratów: oryginalnie zamknięte opakowanie przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.
Surowce wykorzystane w procesie produkcji naszych ekologicznych produktów, to wyłącznie składniki pochodzące z upraw ekologicznych, posiadające odpowiednie certyfikaty.
Napoje probiotyczne serii JOY DAY zalecane są jako element codziennej diety w tym dedykowanej przez specjalistów żywienia człowieka i dietetyki. Mogą być spożywane przez diabetyków i w diecie bezglutenowej.
Produkty serii JOY DAY adresujemy także do osób starszych, dzieci powyżej 3 roku życia oraz do tych, których organizmy nie tolerują laktozy oraz nie spożywają nabiału z innych powodów.
Polecamy je także osobom odchudzającym się, przy detoksykacji organizmu, wegetarianom i weganom jako uzupełnienie diety.
Z uwagi na skład i witalność flory bakteryjnej zawartej w preparatach serii JOY DAY, preparaty zalecane są także/ szczególnie osobom po antybiotykoterapii oraz po chemioterapii. Probiotyczna flora bakteryjna zawarta w produktach jest pomocna w odbudowie naturalnej flory bakteryjnej człowieka.
Nasze napoje mogą być spożywane już w trakcie terapii, zwłaszcza przy antybiotykach z grupy tetracyklin oraz antybiotykach aminoglikozydowych, na które preparat wykazuje dużą odporność.
Koncentraty charakteryzują się wysoką aktywnością bakteriobójczą – posiadają zdolność zwalczania: mikroorganizmów chorobotwórczych w tym drobnoustrojów powodujących zakażenia u osób z obniżoną odpornością (Pseudomonas aeruginosa); zjadliwych patogenów przenoszonych przez żywność i powodujących zakaźną listeriozę (Listeria monocytogenes); Salmonelli powodującej zatrucia pokarmowe; gronkowca złocistego bakterii chorobotwórczej odpowiedzialnej za wiele zakażeń; Escherichia colli mogących powodować u człowieka uciążliwe zakażenia i takie schorzenia jak zatrucia pokarmowe, zaburzenia pooperacyjne, czy szpitalne zapalenia płuc oraz charakteryzują się odpornością na antybiotyki z grupy streptomycyna i tetracykliny, skuteczną ochroną przed patogenami grzybowymi odpowiedzialnymi za produkcję niebezpiecznych mykotoksyn, odpornością bakterii probiotycznych i ich zdolnością do przeżywania w agresywnych warunkach przewodu pokarmowego człowieka.
Koncentraty nasze charakteryzują się także bardzo niskim potencjałem REDOX kształtującym się na poziomie plus minus 10 mV. Jest to rzeczą bardzo rzadko spotykaną na rynku napojów. Na przykład popularne wody butelkowe przedstawiają wartość Redoks powyżej 200mV. Przy czym im mniejszy potencjał, tym większy wpływ na hamowanie procesu starzenia komórek.
Składniki Koncentratów napojów serii JOY DAY wpływają na:
-
ułatwienie trawienia i pracy układu pokarmowego
-
procesy przemiany materii
-
układ odpornościowy
-
łagodzenie objawów alergii
-
obniżenie poziomu cholesterolu
-
poprawę perystaltyki jelit
-
zapobieganie biegunkom i zaparciom
-
neutralizację toksyn wytwarzanych w organizmie przez drobnoustroje patogenne
-
poprawę krążenia krwi i wzmocnienie naczyń krwionośnych
-
poprawę aktywności fizycznej i umysłowej
-
poprawę wyglądu skóry
-
spowalnianie procesów starzenia komórek
Ponadto blokują w organizmie rozwój procesów gnilnych, rozwój bakterii chorobotwórczych (np. gronkowców, salmonelli), wspomagają neutralizację infekcji grzybiczych układu pokarmowego, mają wpływ na zmniejszenie ryzyka powstawania komórek nowotworowych. Zalecamy wszystkim dbającym o zdrowie. Polecamy osobom odchudzającym się, a także jako urozmaicenie diety dla wegan i wegetarian. Koncentraty probiotyczne mogą być także spożywane przez diabetyków. Zalecamy również osobom nietolerującym laktozy oraz niespożywającym nabiału z innych powodów.
Koncentraty napojów probiotycznych JOY DAY to wzmocnienie, aktywność i witalność organizmu!
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzję
LF.Joy Day Konc. Napoju Probioty. 500ml głóg |