Oliwa "MINOS Krete's Best Extra Vergine BIO" jest produkowana i butelkowana na Krecie (Grecja) przez rodzinną firmę Państwa Ranieris. Dojrzałe owoce drzewka oliwnego, zbierane są ręcznie i tego samego dnia poddawane tłoczeniu na zimno w wyniku czego uzyskiwana jest oliwa najwyższej jakości tzw. dziewicza - Extra Vergine (Extra - zawartość kwasu oleinowego mniej niż 0,8g/100g; Vergine - pierwsze tłoczenie na zimno).
Dbałość o środowisko naturalne, tradycyjne metody uprawy i produkcji oraz nadzór Międzynarodowego Instytutu BIO HELLAS potwierdzone są ważnym certyfikatem B-515573/E6, a każda butelka oliwy "MINOS Krete's Best Extra Vergine BIO" posiada swój unikatowy nr seryjny.
Oliwa "MINOS Krete's Best Extra Vergine BIO" wytwarzana jest z oliwek rosnących i dojrzewających w regionie Chania (północno-zachodnia części Krety). Region ten, ze względu na swój specyficzny mikroklimat i żyzne gleby, posiada unijny certyfikat P.G.I. (Chronione Oznaczenie Geograficzne - Protected Geographical Indication). Ponieważ cały proces produkcji tej oliwy (od gajów oliwnych do butelkowania) odbywa się właśnie na tym obszarze, oliwa "MINOS Krete's Best Extra Vergine BIO" oznaczona jest certyfikatem P.G.I.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzję
ZdrowaŻywność.Oliwa z Oliwek Bio 500ml Crete'sBest |